Speelroute Den HaagDonderdag 28 november is de speelroute geopend die is samengesteld door kinderen in Bezuidenhout en is aangelegd door het team van Hopla Holland in samenwerking met Stichting De Bakkerij.
De speelroute is bedoeld om de wijk kindvriendelijker te maken. De stadsdeeldirecteur liep een deel van de route samen met zeventig enthousiaste bewoners, kinderen en begeleiders.
Muzieknoten Amsterdam
Samen met kunstenaar Horst Grütering van designbureau Horst4dsign heeft het Hoplateam de Sweelinckstraat in Amsterdam versierd met muzieknoten.

1-Foto multicourt Kandinsky college
Multicourt Kandinsky College Nijmegen

Leerlingen aanzetten tot sport en beweging, begint met het faciliteren zoals het Kandinsky College heeft gedaan. Ik zeg: mobiele telefoon in de tas en spelen! Gevolg: lekker uitgewaaid de klas in, ontspanning en inspanning in de juiste mix.

smiley 1
Smileyroute Pijnacker-Nootdorp

Vorig jaar zijn wij als CBS Ackerweide samen met gemeente Pijnacker-Nootdorp en  OBS De Bonte Tol een project gestart om de verkeersveiligheid rondom de scholen te verbeteren.

Zo  hebben  de leerlingen samen de smileyroute bedacht en zijn we die bij de gemeente gaan presenteren bij de wethouder van verkeer.  De gemeente was erg enthousiast en was bereid om een gedeelte te financieren.

De gemeente heeft de ontworpen smiley’s laten uitwerken door het bedrijf HOPLA HOLLAND.

En het resultaat mag er zijn. Dit was precies wat de leerlingen voor ogen hadden dus werden de smiley’s door de leerlingen goedgekeurd. De rode smiley trok de aandacht. Rood staat namelijk  voor gevaar, zo is de gele tegel met  rode smiley  en pijlen ontworpen, de zogenaamde  UITKIJKSMILEY.

Naast de bijdrage van de gemeente zijn de leerlingen toen acties gestart om geld in te zamelen voor de smiley’s, zoals auto’s wassen en een lege flessen actie.

Ook dit jaar zijn er verschillende acties om geld in te zamelen zodat we de routes kunnen uitbreiden en verbeteren.

De samenwerking met Hopla Holland bevalt ons prima. De vragen worden snel beantwoord en ze staan open voor suggesties. Zodat de smiley’s zijn geworden zoals was afgesproken.

Wij merken dat de smileyroute ook echt gebruikt wordt door de leerlingen als veilige route van en naar school.

Mirjam van Gellekom
Verkeersouder CBS Ackerweide
 
smiley 2 
Zo zie je maar dat als je goed samenwerkt met gemeente, school en leerlingen je heel wat kan bereiken.
Dit is een project waar we met zijn allen trots op mogen zijn.